In Memoriam


Cand vine vorba de el se nasc discutii dintre cele mai controversate. A fost fara indoiala o personalitate marcanta si definitorie pentru ultimii 40 de ani. Generatii la rand au fost marcate de influenta acestui artist. Este vorba despre Michael Jackson, care alaturi de Madonna a inventat muzica POP, muzica generatiei noastre...

Si-a inceput cariera la varsta de numai 11 in trupa Jacksons 5, mai apoi incepandu-si cariera solo cand inca era membru in trupa.

Albumul "Thriller" 1982 ramane in istorie ca cel mai bine vandut album all-time. ALte 5 albume ale sale sunt in top cele mai bine vandute albume.

A revolutionat videoclipurile, ducand totul la un cu tot alt nivel. Videoclipurile precum "Billie Jean", "Beat it", "Thriller" au transformat simpla promovare a unei melodii intr-o arta.

A inventat dansuri si azi populare precum "moonwalk", "robot"n noua generatie avand o surta de inspiratie foarte buna, miscarile regasindu-se in mare parte din dansurile contemporane.

A donat milioane de dolari in scopuri caritabile, finantand 39 si noua de astfel de fundatii.

Viata lui personala, a fost destul de zbuciumata, facandu-si operatie de schimbare a culori pielii, asta afectandu-i mult imaginea. In 1993 a fost acuzat pentru prima data de abuz sexua impotriva minorilor, insa din lipsa de dovezi, cazul a fost inchis. In 2005 iar.

Insa eu zic ca ar trebui sa ne amintim de el ca fiind cel care a castigat 13 premii Gramy, singurul artist nominalizat de doua ori pe "Rock and Roll Walk Of Fame", singurul cu 13 piese in cariera solo number one, si ca "Cel mai mare entertainer all-time" (Guiness Book).

Ma vad nevoit sa zic "condoleante" lumii intregi, petru o asemenea pierdere, si indiferent de parerile pro, sau contra, meritele lui sunt de necontestat.

Rest in peace King of Pop, Michael Jackson.

Asta este una dintre piesele mele preferate de la el.

5 comentarii:

Alex 21 spunea...

o Legenda...un om pe care nimeni nul va putea uita nicioata eu inca nu pot sa cred adio Michael adio

Nike spunea...

MICHAEL e o icoana pentru intregul mapamond...lacrimi...
Geniul al muzicii, al dansului...sfarsind ca un geniu...trist, singur si chinuit. S-a sfarsit o era:((

Irina spunea...

nu pot spune ca am fost o fana, dar mi-a placut mult muzica lui. nu mi-a venit sa cred cand am auzit ca a murit si chiar m-a marcat evenimentul pentru deja murise cineva drag mie si am inteles cam ce inseamna pentru cei care l-au iubit... ce ma enerveaza e ca toti acum se grabesc sa scoata bani de pe urma mortii lui. mi se pare jignitor, mai ales ca omul asta chiar a muncit, si-a sacrificat viata personala... si pentru ce? sa se apuce niste idioti ca faca tone de kitsch-uri cu chipul lui pe ele si sa le vanda unor fani bulversati

Emy spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
chivoiu_ionut spunea...

traim intr-o lume nebuna si asta ne ocupa tot timpul...MJ a fost cea mai cunoscuta persoana de pe fata Pamantului...a spart toate barierele posibile ptr cei de-o-seama cu el si mai presusu de toate a iubit oamenii si mai ales copii...din pacate aceasta iubire a fost interpretata cu totul gresit de ''incuiataii'' de astazi...constitutia americana spune asa''orice cetatean al americii este considerat nevinovat pana la proba contrarie''...din pacate se pare ca si la ei legile sunt respectate ca si la noi...ma doare sa vad ce se poate face dupa moartea lui si imi dau seama ca asa sunt toti si nimic nu poate schimba asta...R.I.P. MJ