Romanticul - clasic, mit sau doar prostie?

Intr-o tara in care si cele mai ridicate standarde sunt joase si intr-un timp in care totul este facut in graba ce inseamna mai exact “romantic”?
Daca ar fi sa ne luam dupa DEX, romantic este cineva  visător, melancolic, care manifestă sensibilitate şi exaltare, pasiunea fiind mai puternică decât raţiunea; cuprins de sensibilitate şi exaltare deosebită, daca ne luam dupa realitatea cotidiana un romantic este un prost.  Romantismul, la fel ca si curentul omonim a apus demult.   
Ne-am obisnuit sa oferim putin, deci ne multumim cu putin.
Pentru a cuceri o fata in ziua de azi trebuie sa ai, nu neaparat  in ordinea data, urmatoarele : corp lucrat, fata draguta, freza jmekera facuta la stilist, masina… preferabil an de productie >2003, si un trecut de gigolo italiano: daca alea l-au vrut inseamna ca are el ceva mijto deci il vreau si eu / da ce eu’s mai proasta, toata lumea si-o trage cu el , doar eu nu?
Bineinteles, in calitatea mea de misogin ferm convins afirmatia de mai sus nu ma face sa rosesc, insa pentru a demonstra ca incerc sa fiu cat de cat obiectiv si profesionalist, si ca nu incerc doar sa arunc vina pe una din parti cititi in continuare:
Pentru ca un baiat fie atras de o fata este nevoie de (alegeti trei sau mai multe optiuni): tate(a se citi tzatze) , cur , promiscuozitate, haine provocatoare, miscari lascisive, minte invers proportionala cu lungimea fustei (deh... studiile recente arata ca cica, noi, masculii debordanti de testosteron ne simtit amenintati de femeile puternice) sau , la polul opus sunt cei care cauta inocenta , pietate, intruchiparea feciorismului feminin…  toate astea ei le cauta pentru.. ei bine… pentru ca stiu ca nu sunt de gasit iar daca gasesc ceva pe aproape nu sunt mutumiti.(vezi paranteza anterioara).
In tot avangardismul asta emotional eu ma situez undeva prin secolul 18. Sunt un romantic incurabil si ma exaspereaza asta. Fac gesturi romantice, si nu doar pentru a o aduce in pat. O fac pentru ca-mi place.
Desi realizez ca trebuie sa ma adaptez vremurilor, o iesire din banal nu strica niciodata. Insa, e recomandabil ca a doua zi sa se revina la rutina cea de toate zilele… Nu vrem sa transformam “deloc” in “prea mult.

5 comentarii:

maria lavinia spunea...

andu, pe bune ca ma bucur ca ai inceput iar sa scrii:D:D
ei bine....nu stiu cat conteaza sa iti zic ca sunt de acord cu tine.
doar ca in comparatie cu tine, nu sunt la fel de misogina:P

sunt de acord la faza cu secolul 18:) si ca imi plac, pur si simplu tipul asta de gesturi.
cred cu tarie ca fac o relatie mai frumoasa...o scot din banalitate, raman in urma niste amintiri frumoase, iar sentimentele devin mai puternice.

deci cred cu tarie ca romanticul ESTE un clasic(nu mit, nu prostie), si poate sunt precum taylor swift:)))) i'm still dreaming about my romeo:P

te pup:*:*:*
sa mai scrii:D

LoVe Lex spunea...

Acum de ce te contrazici? Incepi articolul prin a spune ca esti un misogin si termini prin a spune ca esti un romantic convins.Oscilezi intre cele doua extreme in functie de fete,presupun.Sansele sa gasesti o fiinta pe placul tau sunt de cateva zeci la aproximativ 4-5 milioane pe plaiurile noastre.Asadar, speranta exista. Continua sa scrii.(Daca imi permiti, scrie si un articol despre Iesi!) Cu stima, Veronica pentru Undo the Mistery hehe

undoo spunea...

lucrez la unu acu... incerc sa fac si o schimbare de stil... si designu blogului..
deocamdata busy sa caut apartament :D

lavinia spunea...

hey, toamna e aici.
nimic nou ??
you loved autumn:D

lavinia spunea...

sorry : you used to love autumn*