De ce nu se emrita sa stai la camin..

Uitati un motiv bun sa nu va duceti la camin :)))


Heartbreak..

Sa ne traiasca cu numele toti Andreii si Andrelele. Sa ne prospere si orasu, ca cine stie poate intr-un viitor apropiat va fi mai fain... 
Am dat ieri o tura prin centru pe la standurile instalate pe strazi... 50 de mii o clatita :| 20 de mii o turta dulce care avea un gust de parca a mai fost mancata odata... si cam de atat am avut bani :))... in rest, foarte placut la vedere, multe chestii sclipicioae, luminoase si cu sclipici si fosforescente si fluorescente... ma rog, ati prins ideea... Stomacul meu face tumbe la mirosul micilor si restul chestiilor placut mirositoare... Bine, acu el mai facea tumbe si la vederea specimenelor de pe strada(la ora 10 seara, bezna totala... individul purta ochelari de soare :| ) dar asta treaca-mearga de la noi :-J
Poate mi se pare mie dar parca inainte erau mai mijto luminitiile pe care le punea Primaria in oras... anu asta sunt prea simple... parca ar  fi criza :-??
In alta ordine de idei, aseara am dansat salsaaaaaaa \:D/ Am ajuns si eu vreo juma de ora in Elite la party si a fost  foarte tare. Chiar mi s-a facut dor de vremurile in care mergeam la cursuri :P Am cam uitat tot ce invatasem.. dar mi-am amintit destul de repede... (zic eu, xD )
Multi ati auzit piese de'ale lui Sophie Ellis Bextor, dar nush cat de multi o stiti. Ei... tipa este pur si simplu geniala. Incepand de la cum arata, la cum canta, accent ... totul imi place la ea. Mai ales ca e o scumpa :D La toate emisiunile la care am vazut-o s-a comportat super tare, a fost amabila, funny etc... :D
Let the music get the best of you all :D

Acelasi, dar parca nu

Sunt major, ma doare la basca. Am votat. Voi mai vota si va sfatuiesc sa faceti la fel, asta doar dak nu va convine situatia de mai mare rahatul in care e Romania.
In alta ordine de idei, mi-am downloadat albumul lu' Madonna, Hard Candy, si e chiar fain, are destule piese acceptabile, cateva bune, si doar 2 care sa numi placa, so give it a try ;)
Intr-o alta ordine de idei, am terminat primele doua sezoane din True Blood, care mi se pare foarte tare! Actiunea e mijto, destul de diferita de restu, jocul actorilor bun... e o productie HBO pana la urma. Si iarasi, va recomand s ail vedeti.
Cand eram cat d ecat decis unde sa dau la Fac, mi-am dat seama ca's la fel de confuz ca si pana acum... Inca oscilez intre Constanta, Cluj si eterna Capitala, si ofc, intre Publicitate, Marketing, Stiinte Politice si orice altceva ce mi-ar mai trece mie prin capusor.
Ma indragostesc si ma dezindragosticesc la fiecare doua zile, culmea, de aceasi persoana. Why do i like mindfucking myself? Probabil doar o tendinta masochista.... Dar e prea nice ca fie light :))
What else... deja incep sa-mi fac planuri de Revelion, vacanta, Craciun & CO, doar ca sa am ce sa schimb...
Gata. V-am pupat pe portofel. C'ya next time.

A new era has begun / Celebration

Acum ma pot lauda si eu ca sunt major. Am implinit 18 ani.
Initial vroiam sa fac un post ceva in genu: "da.. mare scofala... acum platesc amenzile integral etc etc si sa ma leg doar de aspectele najpa ale vietii de major", dar ziua de ieri mia schimbat totall modul in care priveam lucrurile. A fost za best day of my life.
Am ajuns la scoala, nica special, toata lumea vroia bomboane  si ma taxa de mancare suc si ce mai imi laum eu, vaca de la magazin mi-a dat o Mirinda expirata, si era deja a doua ora de franceza... Nimic promitator. Am tras si o cearta scurta cu mamenco pe holurile scolii...
Dar, in pauza am primit o surpriza la care nu m-as fi asteptat in vecii vecilor amin!! Jumate din clasa (nush exact cam cati :P ) au pus bani si mi-au luat un cadou. (care btw e super :X ) Nici prin gand nu-mi trecea sa ma astept la asa ceva, si tocmai d'asta va spun: va ube pe toate maaaa... da .. si john si adi :))
Culmea e... ca tocmai persoanele de la care aveam cele mai mari asteptari nu au facut nimic... Asta ma face sa realizez cat de greit pot judeca oamenii cateodata :D
Anyhouse, asa e postul #100. So inca un lucru de celebrat :D
De cand am inceput sa scriu postul si pana acum am luat eja 2 nurofen. Imi pleznesc creierii...
Undoo loves Vodka. Vodka luvs Undoo.
Cartea primita cadou: Orhan Pamuk : Fortareata alba.
Multumiri tuturor care s-au gandit la mine de ziua mea, celor care mi-au fost alaturi, ieri dar si pana atunci.
in final, sunt happy :)

Happy halloween!

Ca un ultim post pentru luna asta, care intre noi fie vorba, a fost destul de prolifica, am ales, inevitabil, Halloweenul. Muhahahahaha
Blah blah blah... stie toata lumea ca e la origine o sarbatoare celtica cu ocazia careia oamenii se imbracau cat mai urat si mai horror cu putinta pentru ca, in credinta lor de oameni primitivi, deci superstitiosi, in seara cu pricina, "spiritii" rai (adik evil) vin din rai, sau iad, sau de unde veneau ei, ca sa ii bantuie si astfel reuseau sa ii pacaleasca pe spiritii respectivi sa nu le mai manance sufletele :)) bon... ca am lamurit problema trecutului nu ne ramane decat prezentul:
Acu Halloweenu e una dintre cele mai mijto marci ale globalizarii, mergand mana in mana cu Coca-Cola si McDonald's si Valentine's Day. Toata lumea o sarbatoreste! Toata lumea petrece si se imbraca spooky :D
Aici sa dau un citat din "Mean Girls" : Halloweenu' este doar acea zi in care fetele se pot imbraca ca cele mai mari curve fara a fi judecate. :D si asa e. Tot Halloweenu e ziua in care oamenii cu dereglari psihice grave se imbraca in Joker sau alte chestii de genu ( :-" persoanele de fatza se exclud )
Pana unu alta : Trick or treat?

Yuhuu!


Am primit un premiu! voila:
















Stiu ca e super :D E de la Tomm, si il dau mai departe oricui vrea :))

Sa va spun cum sta treaba...

Liceul unde eu activez ca elev(aka Cuza) este foarte trist. Incepand de la jumate din populatie, la aproape toti profii si orice lucru  in general, totul pute. :) E ca un fel de zona crepusculara... nu cred ca exista vreun om normal care sa nu se simta debusolat aici. Ca sa fiu cat mai succint posibil:
- in loc sa te sustina cand faci ceva de bine, cand promovezi imaginea liceului sau mai stiu eu ce, ceva  foarte util, cul sau ce-o mai fi acolo, nu don'le... ei te trag in jos, numa in ciuda pulii :|
- sunt promovate non-valori, prostii crunte si ineptii, "sinceritati" mincinoase si tot felul de cretineli.
- Esential sa supravietuiesti in liceul asta e sa ai TZATZE!!! cat mai bune, mari si apetisante (un must have de aici deriva: decoletul)
- cu cat esti mai pokemon esti un elev mai silitor. cu cat esti mai prost esti un elev mai silitor. cu cat copiezi la lucrari mai mult si in oral nu esti capabil a fi in stare sa legi doua vorbe trei prostii esti un elev de nota 10.
- cea mai mare dilema a vietii mele, la ora actuala, este: de ce draq am ales eu cuza?! Remarcati acel "eu" plasat acolo, care vrea sa zica ca am facut-o de buna voie.(suna ca si cum nu a fost vorba de viol, dar nu la asta ma refeream)

Concluzie: liceul asta pute mai ceva decat un peste mort :)


PS: pentru tarzii care nu au alcteva mai bun de facut decat sa comenteze d'ampulea fara sa iuntelega ceva, si o fac doar de dragu de a o face, nu aveti dceta sa va tociti tastatura lasand comentarii aiurea.
PS2: am zis deja ca aceasta este o lista exhaustica :) nu este o generalizare. ofc ca sunt exceptii. nu mi le ziceti ca nu asta e scopul postului acesta, ci de a atrage atentia asupra a ce e rau, nu ce e bine :)
PS3: insist nu postati comenturi decat daca e musai :)

Bukarest - european territory :))

Eu. Cativa prieteni. Aseara. Drum cu masina.  Bucuresti. Party. Mijto. Distractie. Whiskey. Redbull. Inca ma resimt.
Sambata viitoare ma asteapta.

Muse

Ca sa nu ma mustre constiinta vreau sa postez ceva de calitate:
voila, Muse!
nu este piesa de la ei in care sa nu ma regasesc. care sa nu-mi exprime o stare de spirit... de frustarare la nervi, de la party crazed la relaxare, iubesc muse :D


alte piesa super tari de la ei...
hysteria
Supermasive black hole
black holes and revelations
dead star :D
astea's preferatele mele... din cate am inteles au scos acum un album nou, sau urmeaza sa scoata :P
pana ascult si albumul asta nou, Enjoy :D

Bad Romance

Stiu ca am sa fiu criticat, dar in calitate de iubitor de produse comerciale trebe sa va spun ca piesa asta este atat de comerciala (ca si cantacioasa dealtfel :-J ) incat tinde spre arta :))
Tot ce spun poate fi folosit impotriva mea, so:

Enjoy!
Azi sunt nervos si frustrat! Dupa ce miam petrecut ultimele doua saptamani studiind Blaga in prostie, citind ca bou' incaltat n'spe mii de comentarii, draguta mea profa de romana sa hotarat sa-mi puna 9(aceasi nota pe care a pus-o numa' pentru o lectura.... :| ). Pur si simplu nu am cum sa nu ma simt nepotit.
Sunt subiectiv, si intotdeauna am fost adeptul subiectivitatii, dar nush cum se face ca mereu cand vine vorba de mine, subiectivitatea asta este mereu ceva negativ. Dar de fiecare data! Whatever... Na ca mi-am zis si eu oful....
M-am apucat de citit "Eseu despre orbire" de Saramago. Eram la bibleoteca, fara nicio idee ce vreau sa citesc, nu aveam chef de Japonia, so, alege cartea al carei nume iti suna cel mai cunoscut (o singura buba e in strategia asta geniala :D cateodata poate fi un nume cunoscut pentru ca e oribila cartea...). Zis si facut! Am citit vreo 30 de pagini pana acum (bizi dis deis...). La modul in care e scrisa seamana cu "Recviem pentru un vis", adica semnele de punctuatie sunt cat mai putine, alineatele la fel, linia de dialog lipseste cu desavarsire, terbuie sa-ti dai tu singur seama cui ii apartin replicile. Restul impresiilor le las pe cand termin cartea :P
Desenez, desenez si iar desenez! nu cu vreun rezultat fericit, dar o fac. Parca a doua maini stangi de o saptamana incoa'...
Mi-am schimbat skinul... asta ca vad ca nimeni nu a observat :-<
Si, ah da... dau bacul la filosofie... v-am lasat ca ma cheama Blaga!

PS: e cul piesa...

Just some draws... (part II)

Hope u'll like it.
Pentru mai multe desene click aici.
 

Just some draws...

Doua desene pe care tocmai le-am finalizat. Hope u'll like it.

Pentru mai multe desene click aici.


Mai nepoti de atat, se poate?

Dragi coliceeni (si nu numai) , am o veste foarte proasta: liceul nostru a ramas fara campusul ala mult promis din Tiglina, ieri a expirat si contractul de inchiriere dintre actualul propietar al liceului, Fundatia Caritatea si municipalitate, asa ca pe scurt suntem ai nimanui... :))

Fundatia cu pricina sustine ca nu ar fi mare problema asta si ca ar putea prelungi contractul de inchiriere la o suma in limita bunului simt, avand in vedere criza...

O alta optiune ar fi cumpararea actualei cladiri, numa ca niste specialisti in domeniu si-au dat ei cu parerea cum ca pretul acesteia ar ajunge cam pe la vreo 1,5 milioane de euro, lucrarile de consolidare ridicandu-se ca la aceasi suma... 

La toate astea s-a ajuns, inca odata, datorita ineficacitatii Guvernului mult iubitei noastre patrii, si a liderilor nostri stimabili si onorati (hai sictir!). Din 2007 de cand s-a aflat de situatia in care se afla liceul nostru, Guvernul a decis acordarea de fonduri pentru construirea campusuli, la finele anului trecut lucrarile au incetat brusc datorita... lipsei fondurilor...

Condoleante bobocilor :D

Articol inspirat de aici.




Draw with me ...

Just give it a chance :D

City Night



E 2:40 si eu iar nu dorm. Nu de alta, dar maine cica ma duc la scoala...

Am chef sa ies in oras. Vreau sa ma plimb cu masina. Sa merg la Mac, sa-mi comand ca deobicei: Dublu Cheesburger cu cartofi prajiti, sa ma duc in parcare la Panoramic, sa stau sa mananc si sa fumez uitandu-ma ba la Dunare, ba la cer(desi cred ca o sa aleg cerul ca e noapte si nu vad nica daca ma uit la apa...). Asta e varianta linistita.... Mai e si varianta in care ma intalnesc cu vreo 3-4 preteni si plecam de nebuni prin tara. Vezi Buzau, Constanta sau Bucuresti... 

Nimic nu se compara cu o plimbare noaptea prin orasul pustiu. Inainte ieseam destul de des, pe la 1-3 dimineata, sa ma plimb pe faleza sau asa de-nebun prin oras. Si mereu aveam sentimentu ca orasul este doar al meu. Lumea intreaga era doar a mea. Nu era nimeni care sa-mi conteste autoritatea... Orice persoana as fi intalnit in cateva secunde urma sa se topeasca in noapte... Noptile linistite sunt ca un tot unitar. Parca absorb totul in ele. Identitatea se pierde, unicitatea se pierde, limitele nu mai sunt definite. E greu sa zici daca ceva chiar e sau nu. Obiectele par ca se intrepatrund, ca fuzioneaza intre ele sub lumina galbuie a felinarelor. Pana si semafoarele au incetat sa te mai limiteze, pulseaza doar lumina galbena, la intervale regulate, ca bataile unei inimi bolnave. Doar reclamele strident colorate se mai incapataneaza sa mentina ritmul zilei...

Stand si uitandu-ma la cerul plin de nori, de combinat, ploaie sau de ce-or fi ei, simt ca devin parte a nopti, a cetii, a orasului. Si de asemenea simt cu fieare respiratie adanca cum ceata, noaptea, orasul devin o particica din mine, imi patrund in plamani, apoi in sange si in fiecare celula a corpului. Doar lumina farurilor unei masini mai trece din cand in cand precum un gand pe care l-ai dat uitarii imediat ce l-ai gandit.

Omul mereu a cautat sa evadeze din rutina. A incercat sa fie in echilibru cu natura, sa o simta si sa o inteleaga. Poate ca nu fac exceptie, dar ca un cetatean mandru al secolului 21, eu incerc sa inteleg orasul. Rare sunt clipele in care imi doresc sa fiu in mijlocul unei paduri, sau in afara civilizatiei...

Octombrie

                In sfarsit relizez ca toamna isi intra in drepturi. Vremea e mai mohorata, mai rece, dar nu asta m-a convins, ci faptul ca incep sa caut compania altor persoane. Dintr-o data nu mai vreau sa fiu singur.

               Mi-a luat 17 ani sa realizez, dar asta e modul in care functionez eu. Primavara vreau sa fiu cat mai singur cu putinta, sunt astenic si am sentimentul ala ca vreau sa plec in lume, sa umblu, sa haladuiesc si sa nu ma mai intorc vreodata. Primavara vreau sa fiu singur.

               Vara parca mai merge o iesire odata la o saptmana-doua in oras cu vreo 2, 3 preteni. Hai si nijte partyuri acolo, sa fie, un majorat-doua, ca deh, e varsta... Dar toamna...

               Toamna imi place sa ies din casa, oriunde. Cu motiv sau fara. Toamna sunt fericit. Imi place cand ploua, cand e frig. Poate caderea frunzelor unora li se pare trista, poate le da sentimente de melancolie, dar mie nu. In caderea lor mie imi par minunate. Ma inspira, imi dau chef de viata...

               Imi place sa ies sa ma plimb, sa stau pe o banca cu o sticla de cola langa, o carte in mana si sa fumez. Dar mai ales imi place compania altor persoane...

               Poate e din cauza zodiei... Poate e din cauza metabolismului meu... Poate doar mi se pare, dar... Toamna sunt un alt om.


Floare-de-Zapada si evantaiul secret


Aseara am terminat de citit "Floare-de-Zapada si evantaiul secret", o carte draguta, destul de usor de citit.

Cartea trateaza viata chinezoiacelor de odinioara, care erau "doar o gura in plus de hranit" si "o povara la casa parintililor sai".

Cartea este destul de asemanatoare cu "Memoriile unei Gheishe", o fata dintr-o familie saraca ajunge datorita unor calitati speciale o femeie implinita(in cazul de fata "crinii de aur perfecti", mai pe intelesul tuturor, picioarele legate cu oase rupte si carne putrezita foarte mici).

O diferenta fata de romanul lui Golden este ca aici motivatia fetei nu este dragostea fata de un baiat ci fata de a ei laotong un fel de sora de cruce, doar ca relatia aceasta se presupune a fi mai importanta si mai trainica decat relatia unei femei cu barbatul sau.

Telenovela orientala, sentimentul general pe care ti-l lasa cartea este unul mila combinat cu indignare si revoltare... 

Este un roman feminist dar mai ales este o lectura placuta interesanta si educativa.

Una peste alta il recomand in special celor pasionati de culturile orientale si celor pasionati de lectura in general. :D


One more thing cheked on the "To do list 'till i turn 20"

Blah, blah, blah, yaba, yaba, yaba... Long time no see... Stiu ca si eu v-am lipsit. (lol... Nu)

Astazi postez sa ma laud... Cu ce? Cu prima mea expozitie! O expozitie cu desene stil manga in creion sau pix. Toate bune si frumoase, poate ca nu vi se pare cine stie ce, dar totusi este o reusita destul de mare, mai ales pentru un diletant :D

Am primit o oferta si de la un fast food, sami expuna lucrarile si acolo, ce sa mai, sunt happy :D

Acum mai planuiesc o expozitie dupa Anul Nou, mai bine lucrata si mai complexa...

Pentru cei interesati expozitia mai e deschisa pana vineri, la bibleoteca franceza(fata in fata cu Open).

Prima Lege a Alchimiei

"Ca sa primesti ceva, trebuie sa dai mai intai."

Restul oamenilor ar trebui sa se mai gandeasca:

"Cat oare mai pot sa iau fara sa si dau cceva?"

"Prietenilor" mei,

Cu drag, Andu

Frica...

Am facut azi un maraton de filme horror si mi-a venit o idee:

De ce produucatorii de filme horror(scenaristii sau oricne altcineva) aleg ca actiunea filmului sa se desfasoare noaptea, pentru ca existat totusi o speranta ca odata cu ivirea zorilor totul se va rezolva... Dar daca cel mai mare cosmar al tau se intampla in fiecare zi de cand deschizi ochii si pana cand adormi, atunci, unde e speranta ca o noua zi va aduce un nou inceput?

Un tango diferente

First there is desire....Then... passion! Then... suspicion! Jealosy! Anger! Betrayel! Where love is for the highest bidder, There can be no trust.Without trust. There is no love! Jealosy. Yes, jealosy... Will drive you MAD! Asa incepe scena intitulata "El tango del Roxane" din " Moulin Rouge si ar putea sa serveasca drept o definitie a tangoului.

Sigur, acum puteti spune: "ha!? ce-ai frate te-ai tampit la creier? da-o-n masa de tango, eu vreau sa ascult ultimu mix al lu' nush-cine... tango dansa bunica...", dar v-ati insela. Tangoul este un clasic si un clasic nu se invecheste niciodata.

Cum ar putea? Rupturile de ritm,  sufletul, pasiunea, sentimentul... Tangoul spune o poveste, chiar daca nu stii despre ce e vorba cand asculti, poti vedea deja in minte, un barbat si o femeie, dansand, uitandu-se unul la altu si vorbind din priviri. Ceva ca o scanteie... O flacara... Un incendiu... Intr-o secunda ceea ce credeai ca ai sub control te domina... Esti prins in jocul dragostei. Cuvintele nu-si mai au rostul. Fiecare pas spune o idee, fiecare gest o intareste si ii da noi valente. Cei din jur par sa dispara. Muzica te patrnde si te contopesti cu ea... Nu ati mai ramas decat voi doi. Voi doi intr-o taverna, plina de fum, si un tango in surdina. Sentimente de nedescris  te inunda... Si apoi? Se schimba piesa din playlist si-ti dai seama ca ti s-a facut foame.

Ma fascineaza tangoul. Probabil si pentru ca nu am cea mai mica idee sa fac macar un pas, dar mai ales pentru pare a avea o existanta proprie si distincta... pare a fi viu :)

Ca sa nu mai debitez prostii :

Gotan Project - Epoca-un tango diferente

Ce este asa special la trupa asta... felul cum imbina tangoul cu muzica chill-out, ambientala si cu unele tente house. Este sublim... Cuvintele mi se par sarace cand incerc sa-i descriu. Candle ascult piese pur si simplu visez cu ochii deschisi. Give'em a chance!!! Si este imposibil sa nu-i stiti. Daca filme precum : "The Bourne Identity", "Shall We Dance", "Ocean's Twelve", "The Scent of a Woman" si "Take the Lead" va par cunoscute :)) sigur i-ati auzit :P

Gotan Project - Diferente

Gotan Project - Santa Maria(Del Buen Ayre)

Gotan Project - Una Musica Brutal

Let's tango!

Breath...

De mult timp vreau sa public o serie de melodii care mie mi se par geniale :D

Am sa incep seria cu Breaking Benjamin. Nu stiu cati dintre voi ii stiti dar credeti-ma merita!!! Sau nu ... mai bine ascultati si convingeti-va singuri :

Tot de la ei va recomand si:

Diary of Jane,

So cold 

Sooner or later

si toate albumele lor :D

Enjoy

Nu trageti domn Semaca! :))

Scuze si iar scuze pentru pauza indelungata, dar simteam si eu nevoia sa nu fac absolut nimic :)

Stiu ca v-am lipsit :)) (defapt doar vreo 3 au remarcat ca nu am mai scris nimic de ceva timp dar chiar daca am un singur cititor odata pe luna, dar stiu ca e acelasi pentru mien conteaza.)

Stateam acum si ma uitam pe YT si am vazut eu un poponarel dragut si simpatic foc ... (don't make me puke) care avea un video blog... hmmm

1 dictie de tot rahatu'

2 subiecte de tot rahatu'

3 el fiind mezu... sau rahatu' in cazu de fata, dandu'si aere... de tot rahatu ofc :))

4 ...el are si eu nu :((

Asadar: fac un poll si am rugamintea la voi, sa-mi raspundeti daca credeti ca ar fi o idee buna sa mi fac si eu un video blog... 

Vreo patru si-au dat de mai demult parerea si m-au sfatuit sa-mi fac video blog, ca cica "as fi tare"...  Eu unul nu vad decat un singur real inconvenient: ar trebuisa ma filmez la webcam (tehnologia mai are mult pana aunge in capatul meu de lume...) si calitatea filmuletelor ar fi destul de proasta ... dar sa vad :D

Va invit sa-mi raspundeti la poll si... da... feels good to be back :D I missed u ( hope u too)

It's Dick baby!

Dap! Sunt mandru sa ma laud: astazi catelusul meu face 4 luni si deja nu mai e un catelus... :-S adica imi cam ajunge pana la genunchi, e un nemernic si jumatate, mi-a rupt deja doua perechi de papuci, i-a rupt lu' tata pantalonii, si ii ascunde ochelarii in magazie. Se cunoaste ca e catelul meu. :D:D:D

In rest, e si el ca orice alt catel de varsta lui: se joaca non-stop, latra incontinuu, alearga dupa frunze si se sperie de umbra lui :))) hahaha :D

Ciudat.... Chiar tin la el :D

In Memoriam


Cand vine vorba de el se nasc discutii dintre cele mai controversate. A fost fara indoiala o personalitate marcanta si definitorie pentru ultimii 40 de ani. Generatii la rand au fost marcate de influenta acestui artist. Este vorba despre Michael Jackson, care alaturi de Madonna a inventat muzica POP, muzica generatiei noastre...

Si-a inceput cariera la varsta de numai 11 in trupa Jacksons 5, mai apoi incepandu-si cariera solo cand inca era membru in trupa.

Albumul "Thriller" 1982 ramane in istorie ca cel mai bine vandut album all-time. ALte 5 albume ale sale sunt in top cele mai bine vandute albume.

A revolutionat videoclipurile, ducand totul la un cu tot alt nivel. Videoclipurile precum "Billie Jean", "Beat it", "Thriller" au transformat simpla promovare a unei melodii intr-o arta.

A inventat dansuri si azi populare precum "moonwalk", "robot"n noua generatie avand o surta de inspiratie foarte buna, miscarile regasindu-se in mare parte din dansurile contemporane.

A donat milioane de dolari in scopuri caritabile, finantand 39 si noua de astfel de fundatii.

Viata lui personala, a fost destul de zbuciumata, facandu-si operatie de schimbare a culori pielii, asta afectandu-i mult imaginea. In 1993 a fost acuzat pentru prima data de abuz sexua impotriva minorilor, insa din lipsa de dovezi, cazul a fost inchis. In 2005 iar.

Insa eu zic ca ar trebui sa ne amintim de el ca fiind cel care a castigat 13 premii Gramy, singurul artist nominalizat de doua ori pe "Rock and Roll Walk Of Fame", singurul cu 13 piese in cariera solo number one, si ca "Cel mai mare entertainer all-time" (Guiness Book).

Ma vad nevoit sa zic "condoleante" lumii intregi, petru o asemenea pierdere, si indiferent de parerile pro, sau contra, meritele lui sunt de necontestat.

Rest in peace King of Pop, Michael Jackson.

Asta este una dintre piesele mele preferate de la el.

Translation into 7 different languages

Dupa atatea ploi si chestii emotionale, a mai venit vremea sa mai si radem...

Trei ore am ras non stop: 

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

Ploua...

Va sfatuiesc in timp ce cititi acest post sa scultati asta : 

Ploua. E dimineata si m-a trezit zgomotul picaturilor de ploaie lovindu-se de geamul meu... Imi place ploaia. Imi place sa privesc pe geam, sau sa ies in curte in timp ce ploua. Iti da un sentiment de liniste sufleteasca, ca o dulce melancolie... 

Ploaia este ceva aparte pentru mine. Daca e soare stau in casa ca urasc caldura. Daca ninge stau in casa ca  e frig. Daca e frig, evident, stau in casa, dar cand ploua... Cand ploua simt nevoia sa ies afara sa stau in ploaie si sa simt picaturile reci cum se revarsa asupra mea. Simt cum imi limpezeste gandurile, cum ma face sa uit tot. Sterge orice urma de durere, tristete, sau orice alta emotie, la fel cum sterge urmele lasate pe pamant, la fel cum sterge praful de pe frunze. Cand ploua sunt cel mai aproape de natura. E singura data, de altfel, cand simt ca am "o conexiune" cu natura... Sunt omul civilizatiei... Insa sunt un tip mai meditativ de felul meu 

Primavara, ploaia este atat de minunata( si imi place iar). Dupa o iarna rece, plina de ninsori, totul este verde iar, si e frumos...

Intr-o zi calda de vara ploaia vine sa te racoreasca, sa alunge dogoreala... Sa va uitati cum ridica stropii mari de ploaie praful, ca mai apoi sa-l coboare iar... Ploaia de vara este atat de rapida, efemera, in cateva ore nu mai ai niciun indiciu ca a plouat... Insa se cunoaste pe fetele oamenilor, revigorati. Este ca un impuls :)

Iar toamna... Toamna este anotimpul meu preferat! Este anotimpul ploilor... Ploile sunt reci. Mai lungi. Uneori ploua zile intregi fara sa se opreasca. Ploua marunt si apasat. Des. Este obositor, dar in acelasi timp imi place. Te face sa-ti doresti sa stai la geam lipit de calorifer imbracat gros si sa privesti cum ploua...

Iarna ploaia e rece... Stropii de ploaie sunt ca niste ace care te patrund pana in maduva oaselor... E ca o mustrare de costiinta, chiar si dupa ce s-a sfarsit, inca o mai simti pentru mult timp. Nu-mi place iarna

Mi-ar placea sa locuiesc undeva la tropice unde sa ploua mult... Mi-ar placea sa pot sa uit....


Fie ca e Poker, Whist, Gin, sau orice altceva, toti am jucat carti... Insa, v-ati intrebat vreodata ce semnificatie au cartile? Sau ce reprezinta? Sau, mai bine zis, pe cine?

Stateam eu asa si ma gandeam, ce o fi cu cel as de pica, de e el cel mai tare... si ce erau la origine trefla, pica, rombul... Asa ca am dat eu cateva search-uri pe Google si iata ce am aflat:

Jocul de carti a aparut in China in sec. al IX-lea, in sec. al XIV-lea raspandindu-se si in Europa, Spania, Elvetia, Italia si Franta si mai apoi in celelalte tari.

Trefla - (la trefle) reprezinta o ghinda.

Inima rosie - evident, o inima

Pica - (la pique) reprezinta o sabie

Caroul - un diamant.

Si fiecare, hai sa-i spunem "personaj", de pe cartile de joc isi are originea in istorie, legnde sau biblie:

Popa de pica - regele David, personaj biblic, care s-a luptat cu Goliath, uriasul, a scris Psalmii, si a facut prea multe sa le mentionez eu aici pe toate :))

Popa de inima rosie - care mai este stiut sub numele de regele sinucigas, deoarece pare ca sabia lui este indreptata spre gat, in reprezinta pe Charlemagne

Popa de trefla - pe Alexandru cel Mare, fara nicio alra prezentare...

Popa de romb - Caius Iulius Caesar... again fara nevoie de o alta prezentare...

Dama de pica - Pallas Atena, zeita din mitologia greceasca

Dama de inima rosie - Iudea o controversata figura biblica. Pentru mai multe detalii click aici.

Dama de trefla - Se numeste Argina.... posibil o anagrama pentru "regina"...

Dama de romb - Rebeca, personaj biblic.

Juva de pica - il reprezinta pe Haleger Danezul, un cavaler al lui Charlemange

Juva de inima rosie - La Hire, coamandant francez, apropiat al lui Charles al  VII-lea, si prieten apropiat cu Ioana D'Arc

Juva de trefla - Lancelot, cavaler al Mesei Rotunde

Juva de caro - Hector, eroul Troienilor.. (vezi Iliada)

Cam asta a fost tot ce am gasit... Mie mi s-a parut destul de interesant.

Ca de obicei, ce mi-a inspirat articolul este o piesa... Una foare tare! 

Incercati sa intelegeti la ce se refera de fapt. Cat despre videoclip, sunt scene dintr-un film: "Leon", pe care vi-l recomand. Este chiar foarte reusit :D

Enjoy! Si  haideti la "una mica"!

cine stie cunoaste..... take care.

It's so fucking Fast and Furios baby!


Vreau masina! Mai mult ca oricand imi doresc o masina! Defapt asta e prima data cand ma gandesc serios la asta...

In ultimele doua zile m-am uitat de vreo doua ori la toata seria "Fast and Furious" (la Tokyo Drift ma mai uit odata), si nu am pot opri sa nu ma minunez, si sa nu "ravnesc" la "buanciunile" de acolo.. intelegeti ce vreti, dar sa stiti ca eu ma refer la masini.

O sa vi se para ciudat, mai ales celor care ma cunoasteti, dar vreau sa simt adrenalina aia, vreau sa rulez pe o sosea pustie cu peste 200 km/h, vreau sa ma intrec, vreau sa simt si eu cum e "sa fii doar tu si pista, si nimic altceva sa nu mai conteze", chiar imi dorec toate astea...

Probabil e ceva normal, dar pentru mine e ceva cu totul nou, nici cand eram mic nu mi-au placut masinile, nici sa le vad nici sa ma plimb cu ele nimic! Bine... Poate mi-au placut in masura ca poti asculta muzica tare, dar doar atat.

Cat despre filme... Este ceamai tare serie de actiune ever!!! Iar unul din filme e despre Tokyo :X:X:X Ce poti cere mai mult de la un film de actiune?! Un  gaijin, deci Japonia, Tokyo, masini, femei multe si frumoase, adrenalina, Yakuza, drifturile alea mortale 8->....

Deja ma si vad, tipul cel nou, alb, intr-un liceu din Tokyo... ar merge si o facultate... Deja visez. :))

Anyway, asta e o promisiune! Imi iau masina! Si dupa sa ma vedeti pe mine... Ce Paul Walker?.... Ce Vin Disel?... Eu!

hehehe

Sincer, va recomand sa va uitati la filmele astea! Vreo 3-4 pungi de pop-corn, 1 sticla de Coca-Cola (sau Sprite cum am facut eu ca nu ami aveau cola la magazin si imi era lene), stingeti lumina faceti-va cconfortabili in fotoliu, full screen, boxele la maxim (sa auziti turatiile motorului calumea) si... enjoy the ride! ah... si sa nu uitati centurile :D

Asta ca un fapt divers... de la filmul asta, mai exact de la piesa asta a pornit pasiune mea pentru Japonia.... as putea spune deci, totul se intoarce de unde a plecat :D

Arta in hartie


Cand va ganditi la arta creata in hartie, involuntar  ganduul va zboara la Japonia si la origami, insa, de data aceasta, trebuie sa recunosc, ca origami e minciuna pe langa ce urmeaza:

blocuri intregi de hartie divers colorata, decupata in fel si chip, trompe l'oeil, ori tablouri, cladiri arhicunoscute refacute din hartie, rochii

Practic imaginatia nu are limite.







Pentru cele toate 100 de "piece of mastership" click aici.

Best PerformanceEver

Am onoarea sa va prezint o prestatie in cadrul concursului "Salut Liceu" a doi prieteni de-ai mei Vero &  Flo, cu singurul defect ca "dansul nu este punctul lor forte"... =))

 

Eu zic doar : Enjoy!

Ps: si nu m-ati vazut pe mine... ;))

Surpize, surprize!

Stateam eu asa si meditam la nemurirea sufletului cand mi-a venit ideea sa schimb lookul blogului!

Zis si facut! 

Doua mici probleme: nu merge sa adaug hit counterul asa ca nu veti mai putea vedea ca am 4000 de vizitatori :(

Oricum e posibil sa mai incerc cateva saptamana asta ca doar e vacanta!

Si, apropo de terminarea scolii: am o veste "shok" : nu m-am maritat (lol), am luat mentiune!!!!!!!!!!!

Dap... eu am luat mentiune, ceea ce ma face un geniu! 

Vacanta placuta tuturor, hope you'll enjoy the new skin. :D

Salut liceu Finala !

S-a terminat si cu acest mare bullshit ca sa nu zic cacat pe romaneste (rahat e cuvant turcesc)!

Dar na ca am zis-o si asa ramane!

Am pierdut! Ce? O bucata de sticla? 

Ce am castigat? Ne-am castigat onoarea si demnitatea noastra si am dovedit pana in final ca suntem cei mai buni!

Nu contest valoarea celor de la economic! Felicitarile mele si respectele mele!

Juriului (hahahahahha muahahahhahahahahahha asta e blogul meu personal pot sa va dau carnita pana va saturati doamna de la inspectorat, sau mai bine pana ma satur eu), ii zic cel mai mare rusinica ever! Adica RUSINE, si iar rusine! Cum va permiteti sa spuneti ca nu dansul e punctul lor forte? Aveti dreptate nu doar dansul! hahahaha! Daca erati cineva... nu chestia aia modesta ce se cheama un prof oarecare ajuns intr-o functie, dupa ce a vizitat nush cate cabinete si paturi, ati fi stiut ca nu asa se procedeaza!

Cum va permiteti cucuoana sa spuneti ca fetita aia de la economic nu a cantat bine? ha!? /:)

Imi irosesc timpul si timpul cititorilor cu dumneavoastra... sunteti o pierdere totala de timp!

Vero, Flo, Bibi, Creatzo, Denisa, sunteti the best pt mine! Simply the best!

Galeria.... Nu am sa am vreodata cum sa va multumesc pentru momentele oferite! Sincer... cei care ma cunosc stiu ca nu e genul meu sa fac astfel de declaratii si de multumiri, dar sunteti absolut superbi! E minunat sa te aclame o sala intreaga! (pt noi jumatatea voastra a contat)

V-as da 10 beri la fiecare in parte daca as avea banii.... si va rog sa-mi dati voi ad sau sa-mi dati idul, macar sa am ocazia sa va multumesc in particular.

Profs u are the best!! D-na Musca( si ce daca v-ati casatorit! haha) aka Dna Lupu va multumim pentru tot efortul depus!

Dl Anghel si Dl Bratescu the same! respectele mele for ever!

Toti in general m-ati facut mandru sa fiu la Cuza!

Iar celor care comenteaza nu le spun decat sa-mi aplice acelasi mecanism aplicat paiului dintr-un pahar de suc, celui mai mare membru al meu :))

hahahahhaha

Ps: va inselati daca credeti ca ma refer la picior 

PS la Ps: Bravo economic!

PS la PS la Ps :)) : Bogdane? u tipai la noi sa ne grabim? ai draci tata? stii ce relaxeaza un baiat cel mai bine... so Go ahead! Do it son!

Best dance I've ever seen

Ce pot eu sa va spun de baietasul asta, care se intampla sa fie absolut uimitor? La numai 11 ani castiga titlul de cel mai bun dansator al Marii Britanii, pe la treispe' "cel mai tare dansator al SUA" in Boston, a aparut in filme ca "You've Got Served", coregraf pentru numerosi artisti precum Christina Aguilera, Chris Brown, JoJo, justin Timberlake, cu care a si fost in turnee, cu Pussycat Dolls de-asemenea.

In rest... ce sa ma mai intind la vorba? Just watch and ENJOY!

Kenny Wormald:

PS: Ca el vreau sa fiu cand o sa fiu mare! LOL! =))

Love & sex & magic

yeah girl! u can make me belive in love and sex and magic!

Ciara ft Justin Timberlake :

LYRICS

Your touch is so magic to me
The strangest things can happen
The way that you react to me
I wanna do something you cant imagine
Imagine if there was a million mes talking sexy to you like that
You think you can handle, boy
If I give you my squeeze and I need you to push it right back

Baby, show me, show me
Whats your favorite trick that you wanna use on me
And Ill volunteer
And Ill be flowing and going
Till clothing disappears, aint nothing but shoes on me
Oh, baby

All night show with just you and the crowd
Doin tricks you never seen
And I bet that I can make you believe
In love and sex and magic
So let me drive my body around ya
I bet you know what I mean
Cause you know that I can make you believe
In love and sex and magic

Everything aint what it seems
I wave my hands and I got you
And you feel so fly assisting me
But now its my turn to watch you
I aint goin stop you if you wanna grab my neck
Talk sexy to me like that
Just do what I taught you, girl
When I give you my heat and I need you to push it right back

Baby, show me, show me
Whats your favorite trick that you wanna use on me
And Ill volunteer
And Ill be flowing and going
Till clothing disappears, aint nothing but shoes on me
Oh, baby

All night show with just you and the crowd
Doin tricks you never seen
And I bet that I can make you believe
In love and sex and magic
So let me drive my body around ya
I bet you know what I mean
Cause you know that I can make you believe
In love and sex and magic

Oh, this is the part where we fall in love (sugar)
Oh, lets slow it down so we fall in love
But dont stop what youre doing to me

All night show with just you and the crowd
Doin tricks you never seen
And I bet that I can make you believe
In love and sex and magic
So let me drive my body around ya
I bet you know what I mean
Cause you know that I can make you believe
In love and sex and magic

All night show with just you and the crowd
Doin tricks you never seen
And I bet that I can make you believe
In love and sex and magic
So let me drive my body around ya
I bet you know what I mean
Cause you know that I can make you believe
In love and sex and magic

I bet...

Post-ul acesta este pentru toti cei care m-au cam calcat pe coada in ultima vreme. Este pentru toti cei care nu au altceva mai bun de facut decat sa ma caute pe mine de "oua".

Serios?! Nu avetioglinzi acasa? Daca da, folositi-le fratilor! Uitati-va intai de toate la voi, sa vedeti cat de najpa sunteti, sa vedeti ce zambet de mamaligari aveti, sau ce haine "de firma" va imbraca nespalata piele...

Crezi ca daca ai si tu acolo terminat un amarat de liceu, numai tu stii cum, mai o corigenta, mai un cadouas la "doamna", esti vre-un geniu?! Imi pare tare rau sa te dezamagesc, dar creierasul tau nu face fata la ai lt de doua manele diferite pe seara... Pur si simplu nu-l tine RAM-ul =))

Te crezi mare "gigolo italiano/Pytzy Cu FatZa sHuKaRa sy cU Hayn3 d3 fYtz3", dar defapt esti un 0 (zero...) barat (a.k.a. "fi", dupa cum ziceam nu ai de unde sa stii ca in matematica asta reprezinta "nimic" ,"nulitatea", dar ai fi putut ghici facand paralela cu tine".

In final, ca sa iti dau ceva la care sa meditezi, sa cauti pe google la traducere, sa intrebi un prieten, sau ce te-o duce capul: chiar si "prietenii tai" te considera la fel

LAME

I bet to them your name is "Cheap", I bet to them you look like shh...

Me sorry, me didn't mean to...

Se pare ca trebuie sa va prezint scuzele mele ca nu am reusit sa-mi tin promisiunea de a publica zilnic, dar mi-am luat si eu o scruta vacanta... :-"

Am sa incerc deacum sa public chiar dak sunt plecat. :D

Salut liceu - Semifinale

Yahooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo! Felicitari echipei liceului Cuza, pentru victoria obtinuta in fata celor de la Auto, in semifinalele concursului "Salut Liceu"!

Sorry ca nu am putut sa vin, nici macar sa vin sa va sustin, dar am fost la mare. :D

Membri echipei: Veronica, Florin, Denisa, Bianca si, nu in cele din urma, Claudia. >:D<

Deasemenea vreau sa multumesc domnilor profesori pentru ajutorul si sustinerea de pana acum: D-na Luminita Musca, Dl. Anghel, Dl. Bratescu, Dl Pavalascu, si scuzele mele daca am omis pe cineva... :-S

Cuza Style!!

Ne vedem in finale cu Economic!

Sakura


Astazi vreau sa va vorbesc despre unul dintre simbolurile Japoniei: Floarea de cires. Nu degeaba e spune ca cel mai frumos ete sa vizitezi Japonia primavara, ci datorita spectacolului oferit de inflorirea acestor pomi.

Sakura, sunt peste tot in Japonia. Nu ai sa gasesti scoala, firma sau insitutie de orice fel, care sa nu aibe cel putin un cires in curte. Este ca o lege nescrisa :)

Exista chiar si o sarbatoare speciala dedicata acestora, numeroase spectacole, dansuri si cantece. Dar, dincolo de frumusetea lor fizica, florile de cires au o foarte mare simbolistica, ele reprezentant principiul frumusetii feminine, dar si efemeritatea frumusetii si a vietii, care, la fel ca si aceste flori, nu dureaza mult.

Cum in Japonia, anul scolar incepe in luna aprilie de obicei prima zi de scoala coincide cu inflorirea ciresilor.

In final va aduc un cantec dedicat acestei flori:

Enjoy

Team 7


Team 7 by ~RaitoUndoo on deviantART

:)) Enjoy! 

nu uitati sa vedeti profilul meu de Deviant:

http://raitoundoo.deviantart.com

IBG

Probabil va intrebati ce e IBG? Intrunirea Bloggerilo Galateni..

Marphaa fratee!! ce tare suna! ;)si vreau sa spun ca a fost ciar mai bine decat ma asteptam!

Asa si e! Duminica asta a avut loc cea de-a opta intalnire, prima la care am participat si eu, in Club Fashion, si vreau sa spun ca a fost ciar mai bine decat ma asteptam!

Am vorbit fiecare, pe rand, de pe tribuna, ne-am prezentat, ne-am prezentat blogul, ne-am distrat, mai am discutat, mai o carte mai o alta, ne-am dumirit cum sta treaba cu blogul Mirunei, si cu vizitatorii ei :))(polemicile astea... :P), am cantat, Dragos a adus chitara :), Miruna le-a tinut microfonul, ei... viata grea :))

Ce sa va mai zic eu acum? Ce rost mai are daca nu ati fost? Ideea este: data viitoare fiti siguri ca veniti, asta sa nu va para rau :)) :P... eu v-am zis: nu stiti c pierdeti.

                     

2.Hiragana

Astazi va voi vorbi putin despre modul de scriere japonez, mai exact silabarele Hiraga si Katakana, in special Hiragana.

Mai intai de toate, ce este ala "un silabar"?

Poi, este un sistem de grupare are grupurilor de doua sau trei sunete in silabe ordonate, definite, concrete, in cazul nostru o consoana si o vocala, o semivocala si o vocala sau o consoana, o semivocala si o vocala.

Consoanele sunt: k, s, t, n, h, m, g, z, d, b, p.

Vocalele sunt : a, i, u, e, o.

Semivocalele sunt: y, o. 

exemple de silabe : ka, ki, ku, ke, ko, kya, kyu, kyo

Mai jos gasiti intreg tabelul cu Hiragana, si exemple de cuvine cu litera aceea :P. Il puteti downloada, si repeta, sau va puteti faceti voi unul. Sfatul meu este sa va faceti si voi unul ca sa va obisnuiti, si sa repetati fiecare simbol de mai multe ori (in tabel va explica si cum se fac trasaturile).

In hiragana se poate scrie o propozitie intreaga, este folosit pentru cuvintele de origine japoneza. 

Pentru mai multe detalii imi puteti lasa interabari si eu am sa incerc sa va raspund. :D

Ganbatte kudasai! :) si spor la invatat!

Data viitoare "Katakana". :D

Samurai

tadam:


Samurai by ~RaitoUndoo on deviantART

e putin modificat :P :D

si nu uitati sa intrati pe pagina mea de deviant:

http://raitoundoo.deviantart.com

Cea de-a doua promisiune

Campania de promovare a.. mea.. incepe :)) :


neji hyuga by ~RaitoUndoo on deviantART

Toate desenele mele le puteti gasi pe pagina mea de deviantART :

http://raitoundoo.deviantart.com

Japonia Reloaded

Yoku irasshaimashita! :D (Bine ati venit)

Mi-am propus sa incerc pe cat putinta sa promovez cultura japoneza, daca nu in Romania, macar in Galati. Asa ca, de azi incepand, veti gasi in fiecare zi o informatie despre Japonia, un kanji, o poza, cateodata va voi prezenta un oras, sau un cartier, oricum zilnic voi posta cate ceva, interesant despre Japonia.

Pentru cei care doresc sa invete japoneza, voi publica link-uri utile catre site-uri de cursuri online, catre ambasada Japoniei, facultati din Japonia.

Toti simpatizanti ai Japoniei(si nu numai) va poftesc sa va alaturati mie in aceasasta campanie, sau macar sa veniti cu sugestii, sa o promovati, si sa formam o comunitate cat mai mare! :D

Daca va avea succesul scontat, voi face un blog special numai pentru asta, deocamdata acesta este numai un pilot.

kanji-ul de azi este "yabou", se citeste yaboo si inseamna "ambitie". L-am ales pe acesta primu deoarece ai nevoie de ambitie pentru a reusi in orice! 

Maine voi publica cateva reguli de sciere si citire, si voi explica pe scurt silabarele Katakana, Hiragana si Kanji.

Mata ashita! Pe maine!

Changes

De azi incepand, m-am hotarat(defapt de ieri, dar azi am publicat) sa incep o campanie de promovare a culturii japoneze, si sa clarific anumite lucruri, cum ar fi:

-care sunt diferentele dintre japonezi si chinezi, coreeni :)

-de ce o gheisha nu e prostituata

-voi insista asupra diferentelor dintre Japonia si China

-voi publica cate un kanji(simbol) pe zi

-voi incerca sa va aduc si cateva haiku-uri celebre, dar asta nu promit sa o fac zilnic.

A doua campanie pe care vreau sa o demarez astazi: O campanie de promovare (surpriza) a mea :D, mai exact a desenelor mele :D...

So... Enjoy

Pe final v-am adus un cantec pe care l-am auzit ieri in Modern, si care este responsabil pt ideea asta :D

Je T'aime Zouk :D

Piesa asta imi oalce foarte mult si de-asta am vrut sa o public!

Enjoy!

Tuedo el mundo a bailar con migo

Si acum sa trecem peste momentele de "drama queen"...

Dupa cum va spuneam, numai ce m-am intors de la un party organizat de scoala de dans "La rosa negra" cu ocazia deshiderii unei filiale "La rosa negra" la Braila. Pana acum, nimic neobisnuit, dar de-abia acum urmeaza pastea faina: invitati speciali Academia de Baile Wilmark si bineinteles Wilmark :D

Petrecerea a fost super, muzica super, mancare si bautura la discretie, concursuri, premii tot ce avem nevoie pentru un party a-ntaia. Micutul Will a incins atmosfera impreuna cu dansatorii lui... Si da: Micutul Will chiar e micut :)) Nu stiu de ce dar eu traisem cu impresia ca e mai inalt, iar aceasta porecla este doar ca sa-l enerveze :P

Ce sa va mai spun... daca nu atri fost acolo nu are niciun rost :))

A fost frumos, si de-abia astept sa mai particip la astfel de evenimente :D

Speachless- Tot un prost am ramas

Sunt siguri ca ati auzit de n ori sintagma "gustul amar al geloziei/invidiei/infrangerii" si sunt sigur si ca de multe ori ati trait-o pe pielea voastra. Dar, vi s-a intamplat vreodata sa le simtiti pe toate trei de-odata? 

E ora 3 si 11 minute, tocmai ce m-am intors de la o petrecere in Braila, am deschis laptopul, si m-a mancat, domn'le, pe mine undeva sa-mi verific mesajele... Ce am citit nu are rost sa va spun, nimic  jignitor, nimic menit mie, doar mi-a spulberat orice speranta.

Intotdeauna "roata se intoarce". Intotdeauna esti rasplatit cu de 10 ori ceea c faci, iar cand nu faci bine, nu ai cum s ate astepti la bine. Imi merit soarta. Desi am fost sfatuit sa nu-mi bag nasul sa-mi vad de treaba, m-am incapatanat sa fac, iarasi, ca mine, si iarasi am facut prost.

Hope you'll be happy! Sper sa trec peste...

Somn usor!

Laddy GaGa Poker Face (acoustic), Beautifull Rich Famous

M-am indragostit!

Desi la inceput nu aveam o parere buna despre ea.. acum sincer mi-am schimbat total parerea. Dupa c am auzit-o cantand live la un post de televiziune german, am ramas masca.

Asa ca obisnuiti-va cu ea, pentru ca am sa mai public. :D

Beautiful Dirty Rich - Lady Gaga

Beautiful, dirty dirty rich rich dirty dirty
Beautiful dirty rich
Dirty dirty rich dirty dirty rich beautiful
Beautiful and dirty dirty rich rich dirty

We got a redlight
Pornographic dance fight
Systematic, honey
But we go no money

Our hair is perfect
While were all getting shit wrecked
It's automatic, honey
But we got no money

Daddy I'm so sorry, I'm so s-s-sorry yeah
We just like to party, like to p-p-party yeah

Bang bang, we're beautiful and dirty rich
Bang bang, we're beautiful and dirty rich

We live a cute life
Soundfematic, pants tight
Tug'n'plastic, honey
But we got no money

We do the dance right
We got it made like
Ice cream topped with honey
But we got no money

Daddy I'm so sorry, I'm so s-s-sorry yeah
We just like to party, like to p-p-party yeah

Bang bang, we're beautiful and dirty rich
Bang bang, we're beautiful and dirty rich

A bang bang bang, bang bang bang, beautiful, dirty rich
A bang bang bang, bang bang bang, beautiful, dirty rich

Bang bang, we're beautiful and dirty rich
Bang bang, we're beautiful and dirty rich

Bang bang
Bang bang

Breaking news!

Am revenit la fostul url :)) pentru ca mereu in uitam pe asta nou so:

http://doos-blah-blah.blogspot.com/

Catch You

Oke! If you feel obsesed about someone listen to this! 



Sophie Elisse Bextor - Catch You
Asculta mai multe audio Muzica »

Sincer! She's awsome! And her british accent it's drivin me crazy 8-}

Enjoy!

Fuck you! Fuck you very, very much!

Well, astazi am placerea sa ve-o aduc direct de pe YouTube pe Lilly Alen : Fuck you!

Pentru cea mai mare greseala din viata mea, si pentru toti cei care se regasesc...

Ve-o recomand si voua sa o ascultati, dar, aveti grija... it's addictive :)

Atlas de mitocanie urbana 2 : Specii noi

In continuare va aduc direct de pe YouTube.... Specii noi in Atlasul de Mitocanie urbana :D.

Enjoy! Comment! ^_^

Look nou reloaded ;)

Well, se pare ca dupa numai patru schimabri am reusit sa pun blogului un look cat de cat acceptabil. Dupa cum arata rezltatele sondajului si voua v-a placut :P (17 au zis ca este ok , 2 ca nu le pasa si doar unul singur a spus ca arata mai bine inainte :D), so... am facut si eu ceva ca lumea in viata  me a :))

Acum sper ca si post-urile sa fie cel putin la fel de interesante ca lookul blogului, si sa va placa :P 

Thnx for voting. :D

Istoria Religiilor



Astazi va voi face o propunere de carte. Sunt convins ca multi dintre voi au auzit de aceasta carte "Istoria Religiilor", si aproape toti ati auzit de Mircea Eliade, dar cu toate acestea ori titlul nu v-a trezit niciun interes, ori pur si simplu nu este in sfera voastra de interes.

Aseara discutand cu un prieten am pomenit titlul cartii, si bineinteles, s-a pornit o polemica: el ca nu vroia sa o citeasca, eu ca "e prea tare si e una dintre cartile pe care trebuie sa le citesti cel putin o data in viata". Spre bucuria mea, cred ca acum in timp ce scriu articolul, el este in Humanitas cumparandu-si-o.

Despre ce e vorba in carte?

Eu, prima data cand am auzit de ea, si mi-a fost recomandata, ma asteptam sa trateze exact "istoria religiilor(monoteiste in principal) si sa explice unele mituri grecesti". Asteptari modeste de la o asemenea lucrare de geniu, dar dupa cum am spus era o idee preconceputa. :D

Cartea pune in lumina in principal religiile mai putin cunoscute, evidentiaza elementele comune evolutiei oricarei religii de pe intreg mapamondul, explica riturile, relatia profan-sacru, si clarifica simbolurile. Asta fiind o prezentare mai mult decat succinta.

De ce merita citita?

  1. Pentru ca este o sursa de informatie foarte clara, precisa, bine inchegata, atent documentata( sa vedeti la indice..)
  2. Pentru ca o sa va minunati de cate lucruri habar nu aveati, sau de cate lucruri evidente voi nu observati.
  3. Pentru ca priveste si analizeaza religia asa cum doar un expert stie: prin ea insusi..
  4. Pentru a va imbogatati cultura generala
  5. Pentru ca va poate schimba privirea de ansamblu asupra religiei. (nici in bine sau in rau.. ci doar diferit)

Desi e cam greoaie, necesita multa atentie si o memorie destul de buna, din toata inima v-o recomand. 

"Un fenomen religios nu se va dezvalui ca atare decat considerat in propria sa modalitate, adica studiat la scara religioasa. A voi sa delimitezi acest fenomen prin fiziologie, psihologie, sociologie, economie, lingvistica, arta etc. ... inseamna a-l trada; inseamna a lasa sa scape tocmai ceea ce este unic si ireductibil in el, anume caracterul sau sacru." Mircea Eliade

Easter Bunny Salsa Party

Diseara la orele 20 in Restaurant Elite Eastern Bunny Salsa.....Party in asteptarea Pastelui.

Vom dansa, vom canta si ne vom simti bine, pe cele mai bune ritmuri de salsa, bachata, merengue, bineinteles concursurile si premiile vor fi nelipsite.

Va asteptam!

Look nou

Dupa cum ati remarcat, blogul meu are un nou look. Asta cred ca e a treia incercare, nu stiu daca va fi si ultima, desi eu sper sa ma hotarasc mai repede sau sa o las balta :)). 

Eu sper sa va placa, chiar daca nu sunteti fani Warcraft III. 

Asa cum fiecare schimbare ar trebui sa fie in bine, asa sper si eu ca articolele mele sa se imbunatateasca, sa va placa mai mult.

Cat timp e in constructie blogul, cred ca voi publica un pic mai rar, dar totusi nu am sa-l neglijez chiar de tot. 

Take care!

Este oficial

In urma sondajului efectuat de mine pe blog am hotarat ca pe catelusul meu sa-l cheme Richard. alintat Richy sau Dick :D

Acum dupa cum am promis, si dupa cum era logic sa si fac: multumesc mult Adinei, care m-a pus in legatura cu Radu cel care mi-a dat catelul, si bineinteles lui, pentru ca mi l-a dat. :D

Black Tie Dance Studio

Lume, lume!!! Baieti si fete! Messieures et mesdames! Ladys and gentlemans! Nu o sa va vina sa va credeti ochilor:

Black Tie Dance Studio este cea mai noua scoala de dans sportiv din Galati. Este scoala unei colege de liceu Oana Jilavu si a partenerului ei Vlad Dumea, dansatori profesionisti, ofc. :))

Concluzia daca va place sa dansati, si vreti sa invatati de la niste profesionisti asta este locul cel mai potrivit. Daca sunteti incepatori nu-i nicio problema toti incepem de jos, important este sa ai vointa si rabdare.

De ce ati veni aici si nu in alta parte? Pentru ca aveti avantajul de a lucra cu persoane de calitate, tinere, rabdatoare, profesioniste. Ce-i mai bun la urma: cursurile sunt 100% gratuite.

Daca va tenteaza (eu zic ca ar trebui), va asteptam luni, marti si miercuri de la orele 20 in Club Elitte, in spate la Potcoava de aur

Doua luni impreuna

Pfff.. nici nu stiu cu ce sa incep, dupa cum incercam eu sa ma scuz prin februarie ca nu am scris nimic pe blog, de doua luni (implinite pe 9) traiesc o poveste. Spre deosebire de poveste publicata anterior, aceasta este una de dragoste si foarte frumoasa...

Nu ma puneti sa explic ce este dragostea. Am incercat deja sa-mi explic mie, dar fara succes... O sa ma intrebati: "Bun, atunci de unde stii ca iubesti?". Nici la asta nu am un raspuns exact. Pur si simplu stii, adica sunt cateva indicii: fluturi in stomac, indiferent cu/despre cine ai vorbi ai in minte doar imaginea perosanei respective... In orice caz, e frumos sa iubesti!! Am tinut sa scriu asta pe blog pentru ca este cel mai frumos lucru din viata mea! :X
PS: Te iubesc putza! :X

Death Note - The person whos name is written in this note shall die

   i   

Death Note (デスノート Desu Nōto) este o serie manga, un anime si un film toate pe aceasi subiect: cel mai bun elev din Japonia, Yagami Light, gaseste un carnet al morti, care ii da puterea de ucide pe oricine caruia ii cunostea fata si numele, totul luand amploare cand Light decide sa schimbe lumea cu ajutorul carnetului, omorand toti criminalii. In mare actiunea serialului este concentrata pe razbouil psihologic, si nu numai dintre Light si justitiari, fie ei politisti detectivi particulari de talie mondiala sau doar persoane care nu au altceva mai bun de facut.

Animeul are 37 de episoade, manga 108 chapteruri, avand cateceva in plus fata de anime, iar filmele, din inima va rog, nu va uitati la ele caci sunt LAME. :D
Ce-mi place cel mai mult la animeul asta este faptul ca pana la ultimul episod, si chiar si dupa, nu poti spune cu certitudine cine este bun si cine este rau. Adica nu exista o definitie data nici binelui, nici raului. Omorand toti oamenii rai din lume, totusi ar mai ramane unu nu? Cel care i-a omorat. Ceea ce-l face pe el un criminal, deci nu are cum sa fie un om bun, dar, ceea ce a facut el este bine? Sau nu? Este ceva atat de specific Japoniei, unde nu exista limita asta europeana, care sa delimiteze concret binele de rau. Acelasi lucru poate fii bun si rau in acelasi timp dar si b in contexte si timpuri diferite.
In afara faptului ca este un serial de actiune excelent, foarte realistic si ca desen, si ca scenariu, in afara existentei shinigamilor si a Carnetelor Mortii, mai este si un serial psihologic care te tine efectiv cu sufletul la gura, nu-ti lasa timp sa respiri. Cel putin in cazul meu si al celorlalti cu care am vorbit despre el... :P
Personajele sunt foarte atent schitate, pana la ultimul detaliu, nefiind ca in majoritatea desenelor persoane tipice, "eroi": tipul bun, dar caruia ii lipseste increderea etc. etc., ci persoanaje complexe, cu caractere complexe care se dezvaluie pe tot parcursul serialului :P

Personaje

Light Yagami (夜神 月, Yagami Raito) /Kira
Este un tanar foarte inteligent, cu ambitia de a de veni un Zeu in viata, eliminand raul si coruptia, care "putrezesc lumea asta". Foarte hotarat, si cu mijloacele necesare (Carnetul) acesta isi atribuie singur soarta de salvator al lumii. Este lipsit de scrupule in incercarea sa de a aduce pacea, folosindu-se de oricine e nevoie, sacrificandu-si chiar si propria familie.
"I'll be world's new God".. cred ca este evident de ce il iubesc eu pe Light :X:X

L /L Lawliet (エル・ローライト, Eru Rōraito) /Hideki Ryuga (流河 旱樹, Ryūga Hideki) /Ryuzaki (竜崎, Ryūzaki) /Eraldo Coil /Danuve

Cunoscut mai bine ca L, este cel mai faimos detectiv din lume. Totusi pana la cazul lui Kira nu a aparut niciodata in public, si nici nu si-a dezvaluit vreodata adevarata identitate, pe baza acesteia creindu-se un adevarat mit. Foarte inteligent, cu o logica si o putere de deductie extraordinara, la fel de inveniv ca Light acesta reuseste sa-si dea seama ca Light si kira sunt una si aceasi persoana, singurul lucru lipsa din puzzle fiind neputinta acestuia de a demonstra cest lucru. Chiar si dupa c Light si-a pierdut orice amintire despre Carnet, si a participat corect la investigatiile in cazul "Kira", L nu inceteaza sa-l suspecteze. Intr-o scena aparte acesta ii marturiseste lui Light ca si-ar dori sa nu fie el Kira, pentru ca este singura persoana de care s-a apropiat, capitolul fiind numit chiar "Tomodachi"(dupa cum am mai scris si intr-un alt post.. asta inseamna prieten:D). Este "dependent" de dulciuri. are un comportament bizar, multe ticuri, viata lui sociala fiind nula. Este primul detectiv in cazul "Kira", iar dupa parerea mea, cel mai bun. :D

"Light is my very first frind"

Misa Amane(弥 海砂, Amane Misa)/Misa Misa

O fata indragostita de Kira, Misa este un idol al Japoniei si tinde să poarte haine de stiluri diferite, depinzand de activitate. Este imatura şi se refera la ea la persoana a treia pentru a parea draguta. Misa este complet devotată lui Light şi menţionează ca s-a îndragostit de el la prima vedere. Light o vede totuşi doar ca o unealta în planurile lui datorită Carnetului pe care aceasta il poseda şi a targului pe care l-a facut pentru ochii de Shinigami. Misa îi este asa de devotata fiindca ucigasul părintilor ei a fost executat de Kira.
In serie, intra in actiune ca al doilea Kira, inainte de a se duce să-l intilnească pe Light. Deşi perspicace uneori, face greseli destul de mari, sau pur si simplu nu este la nivelul lui L, astfel incat, în curand devine tinta suspiciunilor lui alaturi de Light si ajunge să fie prinsa şi interogata brutal. Devotamentul ei se dovedeste însă a fi impresionant, necedand şi mai mult decat atat, ajungand sa-i ceara Shinigami-ului care i-a adus carnetul cu care ucidea pana atunci, sa o omoare pentru a scapa de durere si de a nu risca sa-si slabeasca rezistenta si sa inceaps sa vorbeasca.
"What a beautifull way to kill people"

Near, Nate River (ニア, Nia, Neito Riba)

Near este candidatul principal pentru a deveni succesorul lui L si isi spune N în timpul investigatiei. Acesta se aseamănă cu L în multe privinte cum ar felul în care lui L îi place sa se joace cu lucruri ca furculite si cuburi de zahar, fiind prezentat adesea jucandu-se cu parul sau cu jucării. Near, de asemenea, sta asezat într-un fel mai ciudat, asemanator lui L dar cu mici diferente. Dupa ce ii propune lui Mello sa-si alature fortele sa lupte împotriva lui Kira, iar acesta il refuza, Near obtine sprijinul Guvernului Statelor Unite şi creeaza SPK(Provizia Special pentru Kira)o organizatie formata din 4 membrii(Inclusiv Near) menita sa-l gaseasca si sa-l condamne pe Kira.

"You are merely a killer"

Ryuk (リューク, Ryūku)

Ryuk este Shinigami-ul care scapă un Death Note în tărâmul oamenilor, ulterior descoperit de Light. Este dezvăluit că Ryuk a făcut-o intenţionat din plictiseală, fiindcă nu prea avea ce face în lumea Shinigami-lor. Ryuk are o plăcere mare pentru mere şi trece printr-un gen de sevraj dacă nu mănîncă vreunul mult timp. Spune că merele sunt pentru Shinigami ca ţigările şi băutura pentru oameni. Se pare că deasemenea îi plac jocurile video. Mai menţionează că este sfios pe lângă fete. Pentru un timp, este Shinigami-ul personal a lui Mikami.


Acestea sunt pe scurt cateva din personaje.

Un alt  lucru super tare la animeul asta este coloana sonora. Aici aveti cateva piese care apar ca intro sau outro in Death Note. 

Eu sper sa va placa. Daca vreti sa-l vedeti in gasiti si pe ODC, si pe Torrent, si pe YouTube. :D

So.. Enjoy!

Catelusu meu




De azi incepand am un nou membru in familia mea: un catelus de aproape o luna absolut adorabil. Ce pot sa spun despre el? Este brac german, e caine de vanatoare, si atat stiu si eu :P. Daca aveti voi alte informatii puteti sa mi le spuneti, le postati aici. In alta ordine de idei momentan m-am gandit sa-l cheme Richard (Dick). Va invit sa raspundeti la sondaj daca va place numele sau nu, si sa propuneti alte nume :D. Data limita a sondajului este vineri la ora 20. :D